HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Meld vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld

Meld vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld (20-11-2018)

Dit item is verlopen op 02-01-2019.

In Nederland wordt gemiddeld één kind per schoolklas mishandeld. Van 19 t/m 30 november vragen we daar extra aandacht voor, in de ‘Week tegen kindermishandeling en huiselijk geweld’.  Wat doe je als je een vermoeden hebt van kindermishandeling of verwaarlozing?

Maak het verschil

Iedereen kan het verschil maken als een kind thuis onveilig opgroeit. Een vriend met een luisterend oor, een oplettende buurvrouw of een huisarts die verder vraagt. Maar ook een leerkracht of peuterleidster die ziet dat een kind zich teruggetrokken gedraagt. Twijfel niet en deel je zorgen. Maak het verschil!

Niet alleen kinderen

Niet alleen kinderen zijn slachtoffer van huiselijk geweld. Het overkomt ook partners en ouderen. Huiselijk geweld wordt gepleegd door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer. Meestal is de dader een partner, ouder, familielid of vriend. Het is belangrijk om huiselijk geweld te herkennen. Zo kunnen slachtoffers zo snel mogelijk geholpen worden.

Vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld?

Maak je je zorgen over een kind? Of ken je een gezin waar huiselijk geweld plaatsvindt? Kom dan in actie! Je kunt 24 uur per dag (anoniem) contact opnemen met Veilig Thuis, via het landelijke nummer (0800) 2000. Kijk voor meer informatie op www.veiligthuisnoordoostgelderland.nl. Of bespreek je zorgen over een kind met een deskundige van het Centrum voor Jeugd en Gezin Ermelo (CJG). Je kunt hen bereiken via (0341) 79 99 09 of www.cjgermelo.nl.