HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Mantelzorg: waardering en complimenten waard!

Mantelzorg: waardering en complimenten waard! (10-10-2016)

Dit item is verlopen op 17-11-2016.

Zorgt u langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit uw omgeving? Dan bent u één van de 4 miljoen mantelzorgers die Nederland rijk is. Van deze 4 miljoen mantelzorgers in Nederland helpen 610.000 mensen langer dan drie maanden en meer dan 8 uur per week. Mantelzorg: je doet het toch gewoon, maar is het wel zo gewoon? Kortom, mantelzorgers verdienen onze waardering. 

Ook in Ermelo zijn veel mensen – jong en oud- actief als mantelzorger. Zij hebben een hele belangrijke rol en doen dat vaak naast hun ‘gewone’ dagtaak, betaald werk en/of de zorg voor het eigen gezin. Als blijk van waardering wordt jaarlijks de Dag van de Mantelzorg gehouden. De gemeente Ermelo zorgt voor een persoonlijk cadeau.

Dag van de Mantelzorg op 10 november

Het Servicepunt Mantelzorg organiseert dit jaar samen met InteraktContour de Dag van de Mantelzorg. Het thema is: ‘Mantelzorg doen we samen’.
Op donderdag 10 november zijn mantelzorgers uit Ermelo van harte welkom bij InteraktContour, locatie ’t Speulder, Wilhelminalaan 18. InteraktContour biedt dagactiviteiten voor cliënten die hersenletsel hebben. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij deze dagactiviteiten. Ook kunt u meedoen met workshops muziek, kaarsen maken en nog veel meer. Er wordt een middag- en avondprogramma georganiseerd. Mantelzorgers die bekend zijn bij het Servicepunt Mantelzorg ontvangen een uitnodiging.  Andere mantelzorgers kunnen zich telefonisch aanmelden bij het Servicepunt Mantelzorg (0341) 42 94 98.

Mantelzorgwaardering

Dit jaar is er voor mantelzorgers een VVV-bon of een cadeaukaart van bol.com. Voor jongeren die opgroeien in een gezin waar iemand gezondheidsproblemen heeft, ligt er een bioscoopbon klaar.

Aanmelding

  • De ‘jonge’ mantelzorgers (tussen 6 en 23 jaar) kunnen de bon aanvragen via mantelzorg@zorgdat.nl.
  • Servicepunt Mantelzorg Ermelo informeert de mantelzorgers die bij hen ingeschreven staan over de manier waarop zij een aanvraag voor de mantelzorgwaardering kunnen indienen.
  • Anderen kunnen deze waardering aanvragen via de website van ZorgDat.
  • Een aanmeldingsformulier is ook van dinsdag tot en met vrijdag te verkrijgen bij Welzijn Ermelo, locatie Pinel aan het Raadhuisplein of locatie De Baanveger, IJsbaanweg 45.

Uitreiking

Het uitreiken van de mantelzorgwaardering vindt plaats op:

  • Woensdag 16 november van 9.00 tot 15.00 uur.
  • Donderdag 17 november van 17.00 tot 19.00 uur.

Locatie: Welzijn Ermelo, locatie Pinel aan het Raadhuisplein.

Vragen? Neem dan contact op met Servicepunt Mantelzorg, telefoon (0341) 42 94 98 of mantelzorg@zorgdat.nl.