HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Leergeld Randmeren laat alle kinderen meedoen

Leergeld Randmeren laat alle kinderen meedoen (07-10-2019)

Dit item is verlopen op 18-11-2019.

De gemeenten Ermelo, Harderwijk, Zeewolde en Putten hebben samen Leergeld Randmeren opgericht. Leergeld Randmeren is een stichting die kinderen financieel ondersteunt, zodat zij mee kunnen doen aan activiteiten binnen en buiten school. Leergeld Randmeren is op 1 oktober van start gegaan.

Met financiële hulp kan elk kind meedoen aan activiteiten

Sommige ouders kunnen een sport, hobby, zwemles of een schoolreisje voor hun kinderen niet betalen. Deze kinderen kunnen daardoor niet aan activiteiten meedoen. Leergeld Randmeren helpt hen om tóch mee te kunnen doen. Dit doen zij door bijvoorbeeld een schoolreisje, sportkleding, muziekles of een lidmaatschap voor deze kinderen te betalen. In de gemeenten Ermelo, Harderwijk, Putten en Zeewolde komen zo’n 2400 kinderen, van 4 t/m 18 jaar, voor deze hulp in aanmerking.

Leergeld Randmeren is een aanvulling op al bestaande hulp

Stichting Leergeld is een aanvulling op al bestaande regelingen van de gemeenten en instanties. Zo heeft de gemeente Ermelo het ‘kindpakket’ als financiële regeling voor gezinnen met weinig geld. Als de bestaande hulp niet passend of mogelijk is, kan Leergeld Randmeren helpen. De stichting werkt daarvoor samen met lokale partners, zoals onderwijsinstellingen, maatschappelijke instellingen, verenigingen, voedselbank, bedrijfsleven en andere fondsen.

Wil je meer weten of hulp aanvragen?

Kijk voor meer informatie of het aanvragen van hulp op www.leergeldrandmeren.nl. Vanaf 1 oktober is Leergeld Randmeren te bereiken via info@leergeldrandmeren.nl.