HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Laat je bij een ramp informeren door NL-Alert

Laat je bij een ramp informeren door NL-Alert (28-05-2019)

Dit item is verlopen op 10-07-2019.

Op maandag 3 juni zendt de overheid om 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Als je het controlebericht op je mobiel ontvangt, is je telefoon juist ingesteld voor NL-Alert. Je weet dan zeker dat je wordt ge├»nformeerd bij een noodsituatie in de buurt. NL-Alert gebruikt vanaf 3 juni ook digitale informatieborden om mensen te alarmeren bij een ramp in de omgeving. 

Je krijgt direct informatie bij een noodsituatie

NL-Alert wordt ingezet bij situaties die levensbedreigend (kunnen) zijn. Bijvoorbeeld een grote brand, een terroristische aanslag of noodweer. De overheid stuurt dan een bericht naar je mobiel over wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen. Ook komt deze informatie op digitale reclamezuilen en vertrekborden bij het station te staan.

Wat moet je doen bij een NL-Alert?

  • Lees direct het bericht
  • Volg de instructies in het bericht
  • Informeer en help de mensen om je heen

Controleer of jouw mobiel staat ingesteld voor NL-Alert

Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Met het landelijke NL-Alert controlebericht dat de overheid op 3 juni verzendt, kun je checken of jouw mobiel goed is ingesteld. Krijg je het controlebericht niet? Ga dan naar de instelhulp op www.nl-alert.nl en stel je mobiel in.