HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (27-10-2015)

Dit item is verlopen op 27-01-2016.
jongeren feestje

In de projectgroep Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan werken horeca, politie, gemeente, jongerenwerk en bewoners nog steeds samen aan een veilig en aantrekkelijk uitgaansleven in Ermelo. 

In juli is vanuit het KVU een alcoholcontrole geïnitieerd. Op 18 juli heeft het BOB team tussen 22.00 en 01.00 uur samen met het Jongerenwerk Ermelo een alcoholcontrole gehouden. 120 jongeren hebben vrijwillig een alcoholtest gedaan. De bedoeling van deze actie was om jongeren te laten zien hoe een blaastest werkt en wat het betekent als je teveel gedronken hebt. De jongeren reageerden positief op deze actie.

Collectieve Horeca Ontzegging

Er zijn het afgelopen half jaar drie horeca ontzeggingen uitgereikt voor een periode van drie maanden. Een collectieve horecaontzegging kan worden uitgereikt aan notoire overlastgevers. Ook als een persoon zich ernstig misdraagt wordt hij of zij voor een bepaalde periode geweerd uit alle deelnemende horecagelegenheden. Het resultaat van de samenwerking tussen gemeente, politie, horecaondernemers, jongerenwerk en bewoners van het centrum heeft zijn vruchten afgeworpen. Ook het komende jaar blijft het KVU zich inspannen voor een veilig en sfeervol uitgaansleven.

04.15 uur straat leeg

Een bekend begrip onder het uitgaanspubliek is: 04.15 uur straat leeg. De politie en de horeca werken samen om dit in goede banen te leiden. De portiers dragen rond sluitingstijd zichtbare blauwe hesjes. Zo zijn zij herkenbaar voor zowel bezoekers, politie en andere professionals. Door deze combinatie worden de regels goed nageleefd en zijn de lijntjes kort.

Social Media

Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan maakt ook gebruik van social media. Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Volg ze dan op Facebook.