HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Kom in actie voor het Glazen Huis!

Kom in actie voor het Glazen Huis! (06-12-2017)

Dit item is verlopen op 25-12-2017.

Het Glazen Huis staat dit jaar in Apeldoorn. De bekende landelijke actie Serious Request van NPO 3FM zet zich elk jaar in voor een ‘stille ramp’. Het Glazen Huis 2017 staat van maandag 18 t/m zondag 24 december op het Marktplein in Apeldoorn.

De ‘stille ramp’ van 2017

Dit jaar wordt er actie gevoerd voor kinderen die door een ramp of conflict hun ouders, broers of zussen zijn verloren. In conflictgebieden maar ook na natuurrampen, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun familie. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op. Zij herstellen het contact met hun familie en brengen ze weer thuis.

Samen in actie

In de week voor kerst sluiten DJ’s van NPO 3FM zich zes dagen lang op, zonder eten, in een glazen radiostudio op het plein. Daar vragen zij 24 uur per dag, live op radio, televisie en online, aandacht voor het goede doel. Zij informeren over dit doel en roepen op om in actie te komen. Je kunt bijvoorbeeld tegen betaling verzoeknummers aanvragen en geld doneren. 

Niet alleen Apeldoorn maar ook andere Veluwse gemeenten zetten zich in. Burgemeester André Baars is ambassadeur voor onze gemeente. Start jij een actie voor Serious Request? Laat het ons weten en wie weet komt de burgemeester bij je kijken! 
3FM gaat in de actieweek langs verschillende plaatsen om de acties van inwoners en organisaties via radio en televisie te verslaan. Hoe leuk is het als Ermelo ook in beeld komt!

Doe je mee?

Weet je een goede actie om geld in te zamelen? Deel dan je idee met ons! Stuur een mail naar communicatie@ermelo.nl. Geef even aan wat je actie inhoudt en waar en wanneer je actie voert. 

Meer weten over Serious Request? Kijk op www.npo3fm.nl/seriousrequest.