HOME  |  Actueel in Ermelo  |  'Kindpakket' voor gezinnen met laag inkomen

'Kindpakket' voor gezinnen met laag inkomen (16-01-2018)

Dit item is verlopen op 28-02-2018.

Het is belangrijk dat elk kind kan sporten, plezier heeft in hobby’s en mee kan doen op school. Toch zijn er soms redenen waarom dit niet lukt. Bijvoorbeeld als ouders door een laag inkomen niet genoeg geld hebben voor dit soort activiteiten.

Steun door kindpakket

Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen heeft  gemeente Ermelo een ‘kindpakket’ samengesteld. Dit is een verzameling van regelingen waarmee de ouders een geldbedrag krijgen van de gemeente. Met deze extra bijdrage kunnen kinderen toch sporten, naar muziekles, mee op schoolreisje of hun verjaardag vieren.

Voor wie?

Het kindpakket is er voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 17 jaar. Het gezinsinkomen mag niet hoger zijn dan 130% van de bijstandsnorm. Dat hoeft geen bijstandsuitkering te zijn. Ook gezinnen die een andere uitkering ontvangen, of een laag inkomen hebben uit werk, kunnen in aanmerking komen. Het gaat om de volgende bedragen:

Alleenstaande ouder: inkomen mag niet hoger zijn dan € 1.289,76
Echtpaar: inkomen mag niet hoger zijn dan € 1.842,52

Informeer naar de mogelijkheden

Op www.ermelo.nl/kindpakket zie je welke regelingen er zijn en hoe je ze aan kunt vragen. Heb je geen computer bij de hand? Kom dan langs op het gemeentehuis voor meer informatie.