HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Jongeren stappen fris

Jongeren stappen fris (27-09-2017)

Dit item is verlopen op 30-09-2017.

Op vrijdag 29 september organiseert Dok48 samen met de projectgroep Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) een alcoholvrije stapavond voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Het idee voor dit initiatief is ontstaan tijdens de ‘Kroegentocht voor ouders’ die afgelopen april gehouden werd.

Wens vanuit ‘Kroegentocht voor ouders’

Ruim 100 Ermelose ouders namen deel aan de ‘Kroegentocht voor ouders’, en maakten in verschillende horecaondernemingen kennis met het Ermelose uitgaansleven. Er waren workshops over het gebruik van alcohol en drugs onder jongeren en de ouders kregen bruikbare handvatten over hoe hier mee om te gaan. Uit de evaluatieformulieren bleek dat veel ouders de wens hadden om een alcoholvrije stapavond voor de jeugd te creëren. Een initiatief dat het KVU enthousiast heeft opgepakt. In de projectgroep Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan werken horeca, politie, gemeente, jongerenwerk en inwoners succesvol samen aan een veilig en aantrekkelijk uitgaansleven in Ermelo.

Stapavond

De eerste alcoholvrije stapavond staat gepland op 29 september in Dok48. Van 20.00 tot 22.00 uur zijn de toegangsdeuren open. Om 01.00 uur is de avond afgelopen. De entree bedraagt € 7,50, inclusief een alcoholvrije cocktail en gebruik van de garderobe. Het is bij binnenkomst verplicht om een geldig ID-bewijs te tonen. De kaarten zijn te koop bij Jongerenwerk Ermelo of aan de deur.