HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Jij stemt toch ook?

Jij stemt toch ook? (19-02-2019)

Dit item is verlopen op 21-03-2019.

Op woensdag 20 maart zijn er verkiezingen van de Provinciale Staten en het bestuur van de Waterschappen. Door te stemmen bepaal je samen met de andere kiezers welke partijen en personen in de Provinciale Staten en de Waterschappen zitting nemen. Jouw stem is dus belangrijk!

Provinciale Statenverkiezingen

Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten kies je de leden van de Provinciale Staten. De gekozen leden van Provinciale Staten zijn de volksvertegenwoordigers. Zij vormen het parlement van de provincie. De leden van Provinciale Staten kiezen de Eerste Kamerleden. Door te stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen heb je dus ook invloed op de samenstelling van de Eerste Kamer. Kijk voor meer informatie op www.gelderland.nl.

Waterschapsverkiezingen

Bij de waterschapsverkiezingen stem je voor het algemeen bestuur van een waterschap. Het algemeen bestuur bepaalt het beleid van het waterschap en controleert het dagelijks bestuur van het waterschap. De waterschappen gaan over het beheer en de controle van het water. Kijk voor meer informatie op www.vallei-veluwe.nl.

Hoe en waar kan ik stemmen?

Stem ook op 20 maart! Op www.ermelo.nl/verkiezingen vind je alle informatie over de stempas, kandidatenlijst, volmacht en de locaties van de stembureau's.