HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Jeugdcultuurfonds feestelijk van start in Ermelo

Jeugdcultuurfonds feestelijk van start in Ermelo (06-09-2016)

Dit item is verlopen op 10-10-2016.

Op 31 augustus is in Ermelo het startsein gegeven voor het Jeugdcultuurfonds.  Wethouder Laurens Klappe van de gemeente Ermelo en directeur Marcel Korving van Rabobank Randmeren overhandigden een cheque van € 2.500,00 aan Aukje Sinte Maartensdijk, bestuurslid van het Jeugdcultuurfonds. 

Het Jeugdcultuurfonds geeft  jongeren de kans actief mee te doen met kunst en cultuur. In Ermelo zijn ongeveer 800 huishoudens met een laag inkomen. Daarvan maken 186 kinderen deel uit (cijfers uit 2015). Het moet geen verschil maken of een kind wel of minder draagkrachtige ouders heeft. Een kind dat kunst- of cultuurlessen wil volgen, kan dankzij het Jeugdcultuurfonds toch gewoon meedoen. De Rabobank Foundation ondersteunt de missie en draagt voor de start van het Jeugdcultuurfonds in Ermelo  € 2.500,00 bij. De gemeente Ermelo stelt vier jaar lang een bedrag van € 3.000,00 beschikbaar voor het Jeugdcultuurfonds. Dat is bovenop de  € 7.500,00 die de komende twee jaar naar het Jeugdsportfonds gaat.

Hoe aanvragen?

De aanvraag kan alleen gedaan worden door professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidszorg; zij zijn de zogenaamde intermediairs van het Jeugdcultuurfonds. Voor meer informatie over de aanvragen voor het fonds kunt u contact opnemen met Monique Tuns, lokaal aanspreekpunt van Welzijn Ermelo via monique.tuns@welzijnermelo.nl of telefonisch 06 - 46 89 30 21

Meer informatie

Wilt u meer weten over het Jeugdcultuurfonds Gelderland, neem dan contact op met Jurjen Engelsman van Jeugdcultuurfonds Gelderland via jurjen@jeugdsportencultuurfondsgld.nl. Kijk voor meer algemene informatie op www.jeugdcultuurfonds.nl.