HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Is steun- of pleegzorg iets voor jou?

Is steun- of pleegzorg iets voor jou? (05-11-2019)

Dit item is verlopen op 17-12-2019.

Van 30 oktober t/m 6 november is het de jaarlijkse Week van de Pleegzorg. In die week is er extra aandacht voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Is het geven van pleegzorg iets voor jou? Kom dan naar één van de informatieavonden.

Veel pleeg- en steunouders nodig

Soms speelt er zoveel in een gezin, dat kinderen daar last van krijgen. Het ontbreekt de kinderen dan aan een stabiele leefomgeving, liefde of aandacht. In sommige situaties kunnen kinderen niet meer thuis wonen. Er wordt dan een pleeggezin gezocht. In het pleeggezin krijgen de kinderen de juiste begeleiding van vaste opvoeders. Zo groeien de kinderen toch veilig op. Er zijn in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Pleegouders zijn dan ook heel hard nodig.

Soms helpt een steuntje in de rug een gezin of kind al. Dit kun je doen door steungezin te worden. Je kookt dan bijvoorbeeld af en toe een maaltijd, of vangt een kind op na schooltijd.

Kom naar de informatieavond

Wil je meer weten over pleeg- en steunzorg? Of wil je weten of het iets voor jou is? Dan ben je van harte welkom op één van de informatieavonden:

Datum : woensdag 13 november
Tijd : 20.00 uur (inloop 19.30 uur)
Locatie : De Kiekmure, Tesselschadelaan 1 in Harderwijk
Datum : maandag 25 november
Tijd : 20.00 uur (inloop 19.30 uur)
Locatie : Gemeentehuis Oldebroek, Raadhuisplein 1 in Oldebroek

Meld je online aan

Je kunt je voor één van de avonden aanmelden via www.oldebroek.nl/plekjevrij.