HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Inzamelen petflesjes en blikjes levert geld op

Inzamelen petflesjes en blikjes levert geld op (30-08-2016)

Dit item is verlopen op 30-10-2016.

De gemeente Ermelo is voor de vakantieperiode begonnen met het pilotproject Schoon Belonen. Ermelose verenigingen en maatschappelijke organisaties helpen de gemeente bij het bestrijden van zwerfafval en ontvangen daarvoor een financiële beloning. 

Een aantal scholen, sportverenigingen, kerken en andere organisaties zijn al volop bezig met de inzameling. Maar als u belangstelling heeft, kunt u nog meedoen! Geef uw (sport)vereniging, school, kerk of maatschappelijke organisatie op, want met het inzamelen van kleine petflesjes en blikjes kunt u maar liefst € 1.000,00 verdienen voor uw clubkas! Bovendien bespaart u op uw eigen afvalkosten. Dat is dubbele winst!

Samen profiteren

Wij vinden een schone gemeente belangrijk. Het project Schoon Belonen moet leiden tot minder zwerfafval op straat en ervoor zorgen dat er meer verpakkingen kunnen worden gerecycled. Kleine petflesjes en blikjes zijn grondstoffen voor nieuwe producten en gewoon geld waard. Uw organisatie verdient een leuke bijdrage voor de (club)kas die u kunt gebruiken voor extraatjes binnen uw vereniging, school, kerk of organisatie. Zo heeft u samen profijt van dit project Schoon Belonen! Doe mee! 

Hoe werkt Schoon Belonen?

Deelnemers krijgen een minicontainer en afvalzakken voor kleine petflesjes en voor blikjes. De volle zakken levert u in bij het afvalbrengcentrum Kamphorst in Ermelo. Elke volle zak is  €15,00 waard. Elk half jaar betaalt de gemeente de vergoeding aan de penningmeester van uw organisatie. De maximale beloning is € 1.000,00 gedurende de projectperiode. Het pilotproject loopt tot 1 januari 2018. 

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor het pilotproject Schoon Belonen? Vul het aanmeldformulier in op www.ermelo.nl/schoonbelonen Na aanmelding nemen we contact met u op voor nadere afspraken. 

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de heer Klaas Braamskamp, beleidsmedewerker milieu van de gemeente Ermelo, via  k.braamskamp@ermelo.nl of bel naar (0341) 56 71 81. Op ermelo.supportervanschoon.nl en op de projectpagina vindt u meer informatie over Schoon Belonen.