HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Inloopbijeenkomst noodopvang

Inloopbijeenkomst noodopvang (17-02-2016)

Dit item is verlopen op 20-02-2016.

Vrijdag 19 februari organiseert de gemeente Ermelo een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis over de tijdelijke noodopvang van circa 80 alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv’ers) in de Hooge Riet. De inloopbijeenkomst is tussen 19.00 en 21.00 uur in het gemeentehuis (ingang marktzijde).

Bij de inloopbijeenkomst zijn gemeentebestuurders en vertegenwoordigers van onder meer Vluchtelingenwerk, GGz Centraal (eigenaar van het pand), Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), Politie en Welzijn Ermelo aanwezig. Bij diverse stands proberen wij alle vragen rondom de opvang van vluchtelingen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Uit contact met het COA bleek dat er steeds meer behoefte komt aan kleinschalige noodopvang.  Hierdoor kwam de Hooge Riet in beeld. Het gebouw is eenvoudig geschikt te maken voor tijdelijke noodopvang van circa 80 jongeren.
De gemeente Ermelo hoopt met het beschikbaar stellen van de Hooge Riet een bescheiden bijdrage te leveren aan het verlichten van de schrijnende situatie waarin de vluchtelingen verkeren.

Meer informatie

Op www.ermelo.nl/noodopvang hebben wij veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Misschien staat het antwoord op uw vraag er al tussen. U kunt ook dagelijks van 08.30 uur tot 17.00 uur bellen naar (0341) 56 73 21 of u uw vraag stellen via noodopvang@ermelo.nl.