HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Inloopavond vervanging openbare verlichting

Inloopavond vervanging openbare verlichting (03-07-2017)

Dit item is verlopen op 07-07-2017.

De gemeente Ermelo organiseert op donderdag 6 juli in De Dialoog een inloopavond over de vervanging van de openbare verlichting in Ermelo. U kunt van 17.00 tot 20.30 uur vrij binnenlopen. U hoeft zich niet aan te melden voor deze avond. 

Goede openbare verlichting moet zorgen voor veiligheid en comfort op het moment dat het donker wordt. Wij vertellen u graag welke keuzes de gemeente Ermelo heeft gemaakt. U kunt uw vragen stellen aan één van onze medewerkers. We laten u zien welke verlichting er gebruikt gaat worden. De nieuwe verlichting heeft tal van mogelijkheden en lichtsterktes die we u ‘live’ kunnen laten zien. Zo ziet u bijvoorbeeld hoe via de computer de verlichting gedimd kan worden.

Gemeente Ermelo kiest voor duurzame openbare verlichting

Om de energiekosten te verlagen, heeft het college besloten om de openbare verlichting in Ermelo te verduurzamen. Daarom wordt alle verouderde verlichting vervangen door LED-verlichting. Dit past binnen de doelstellingen die de gemeente zich stelt op het gebied van duurzaamheid. Bovendien is er dankzij het toepassen van LED-verlichting en slimme technieken sprake van betere verlichting, vergroting van het gevoel van veiligheid en minder lampstoringen.

Het gaat om circa 3.400 van de ongeveer 4.900 lantaarnpalen in Ermelo. Omdat de lantaarnpalen zelf nog in goede staat zijn, wordt alleen het armatuur vervangen. Het armatuur is het lichtpunt en is het bovenste deel van de lantaarnpaal. Het gehele project bestaat uit twee fasen. De eerste fase is een proefproject en start in juli 2017. Wilt u weten in welke wijken we beginnen? Kijk dan op www.ermelo.nl/verlichting.