HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Incident rioolgemaal Strokel

Incident rioolgemaal Strokel (05-10-2016)

Dit item is verlopen op 15-11-2016.

Eerste resultaten onderzoek Waterschap(07-10-2016, 13.45 uur)

Uit onderzoek door het Waterschap zijn geen verontrustende resultaten naar voren gekomen ten aanzien van het werkklimaat in het riool. Hierdoor zijn er geen aanvullende extra voorzorgsmaatregelen nodig. Omdat de oorzaak nog steeds onbekend is, is  het advies om directe inademing van rioolgassen nu nog te vermijden.

Onderzoek brandweer en Waterschap (07-10-2016)

Op basis van het onderzoek dat de RIVM heeft gedaan, laat de brandweer weten dat er geen direct gevaar is voor de volksgezondheid. Zij maken hierbij de kanttekening dat directe inademing van rioolgassen (bijvoorbeeld door het openen van een putdeksel) wel schadelijk kan zijn.

Op dit moment verricht een specialistisch team van het Waterschap aanvullend onderzoek door metingen te doen in de lucht en het rioolwater. Zodra hierover meer bekend is volgt informatie.

Medewerkers gemeente Ermelo weer thuis (06-10-2016)

Donderdagmiddag mochten de medewerkers van de gemeente Ermelo het ziekenhuis weer verlaten.

Incident rioolgemaal Strokel (05-10-2016)

Bij werkzaamheden aan het rioolgemaal aan de Gentenerf/Strokel zijn twee medewerkers van de gemeente Ermelo vanmiddag onwel geworden. Zij zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Er was sprake van een terpentineachtige stof. De brandweer en het RIVM hebben onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak maar hebben deze niet gevonden. De waterzuivering ondervindt geen problemen en de hulpdiensten zijn teruggekeerd.