HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Inbrekers gaan niet met vakantie

Inbrekers gaan niet met vakantie (12-06-2018)

Dit item is verlopen op 25-07-2018.

In deze periode gaan veel mensen op vakantie of een dagje uit. Veel inbrekers slaan juist in deze tijd toe. Om een inbraak te voorkomen is het belangrijk om een aantal maatregelen te nemen.

  • Licht de buren in: vertel buren over je vakantieplannen. Zij kunnen op je woning letten en deze een bewoonde indruk geven. Dit kunnen ze doen door de post weg te halen, planten water te geven, de auto op je oprit te zetten en ’s avonds een lamp aan te doen.
  • Deur op slot: ramen en deuren staan vaker open met mooi weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken je woning binnenkomen en er in enkele minuten met je spullen vandoor gaan. Doe je deuren en ramen daarom op slot. Oók als je maar heel even weg gaat, als je boven bent of in de tuin. Leg geen kostbare spullen in het zicht.
  • Bel 112 bij verdachte situaties: vertel je buren dat ze bij een verdachte situatie direct de politie moeten bellen, via 112. Bijvoorbeeld als zij geluiden vanuit je woning horen terwijl je niet thuis bent. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Kijk voor meer informatie over veiligheidsmaatregelen op www.politiekeurmerk.nl/bewoners.