HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Identiteitsbewijs verloren of gestolen? Melden bij de gemeente!

Identiteitsbewijs verloren of gestolen? Melden bij de gemeente! (17-05-2016)

Dit item is verlopen op 03-04-2017.

Is uw Nederlandse paspoort, rijbewijs of identiteitskaart gestolen? Of bent u het verloren? Dan hoeft u vanaf maandag 30 mei niet meer eerst aangifte te doen bij de politie. U kunt dit gewoon melden bij uw eigen gemeente door een formulier in te vullen waarin u uitlegt op welke wijze u het oude document bent kwijtgeraakt.

Tijdens het melden van uw verloren of gestolen identiteitskaart bij de gemeente kunt u direct een nieuw document aanvragen en betalen. Neem daarvoor wel een ander identiteitsdocument mee, zoals een Nederlands rijbewijs, paspoort of identiteitskaart zodat wij uw identiteit kunnen vaststellen. Bij diefstal, zakkenrollerij, overval en andere misdrijven is het wel verstandig om ook aangifte te doen bij de politie van dit misdrijf.

Fraude streng aangepakt

Misbruik van identiteitsdocumenten is verboden. Soms wordt een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart onterecht als vermist of gestolen opgegeven. Mensen gebruiken deze documenten dan om zich als een ander voor te doen. Dit is een misdrijf. Om fraude te voorkomen controleert de medewerker van de gemeente uw melding van vermissing of diefstal. Bij vermoeden van misbruik of fraude zal de gemeente u doorverwijzen naar de politie voor nader onderzoek.

Meer informatie over het aanvragen van een nieuw document vindt u op www.ermelo.nl/identiteitsbewijs