HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Hulp bij financiën

Hulp bij financiën (21-01-2020)

Dit item is verlopen op 03-03-2020.

In februari starten we een proef met De Voorzieningenwijzer. Adviseurs van De Voorzieningenwijzer helpen mensen met een laag inkomen om hun financiële situatie te verbeteren. We starten de proef met maximaal 100 gezinnen die wij hiervoor uitnodigen.

Advies over geldzaken voor gezinnen met laag inkomen

We kiezen 100 gezinnen met een laag inkomen uit voor de proef. Deze week nodigen wij hen per brief uit voor een gesprek met een adviseur van de VoorzieningenWijzer. De adviseur kent alle bestaande toeslagen en (gemeentelijke) regelingen voor mensen met een laag inkomen. De adviseur kijkt ook naar andere geldzaken van het gezin, zoals energiecontracten en zorgverzekeringen. Meedoen is niet verplicht.

Geld besparen en schulden voorkomen

Mensen met een laag inkomen lopen vaak inkomsten mis. Dat komt omdat ze niet weten op welke toeslagen en regelingen ze recht hebben. Ook zijn de vaste kosten vaak hoger dan nodig is. Met de Voorzieningenwijzer helpen we mensen meer geld over te houden en schulden te voorkomen. We werken daarin samen met UWOON, Welzijn Ermelo, Humanitas, Schuldhulpmaatje en het Diaconaal Platform.

Wil je ook hulp bij je geldzaken?

Heb je zelf problemen met je geldzaken, of zelfs schulden, en wil je daar hulp bij? Kom dan naar het Financieel Café op het Raadhuisplein 10.  Je kunt daar gratis terecht op maandag van 18.30 tot 20.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Wil je meer informatie over De VoorzieningenWijzer? Bel dan met Kitty Polderman via (0341) 567 307 of stuur een email naar k.polderman@ermelo.nl.