HOME  |  Actueel in Ermelo  |  'Houd de lijn vrij' in Ermelo

'Houd de lijn vrij' in Ermelo (02-04-2019)

Dit item is verlopen op 15-05-2019.

In de week van 8 tot en met 15 april is er landelijk aandacht voor het vrijhouden van geleidelijnen. Ook in Ermelo doen we daar aan mee. Geleidelijnen zijn de geribbelde tegels op straat waarmee blinden en slechtziende mensen veilig hun weg vinden. Op verschillende manieren wijzen we voorbijgangers op het belang van deze geleidelijnen

Het belang van geleidelijnen

In Nederland gebruiken bijna 350.000 mensen met een visuele beperking de geleidelijnen. Met hun witte stok volgen zij de lijnen op de looproutes naar bijvoorbeeld station of ziekenhuis. Veel ziende mensen houden niet genoeg rekening met de functie en het belang van geleidelijnen. Daardoor worden er vaak fietsen, koffers en reclameborden op de lijnen gezet. Ook staan mensen er soms op stil. Dit zorgt voor onveilige situaties voor de blinde en slechtziende mensen die de lijnen gebruiken.

Acties in Ermelo

Tijdens de landelijke week besteden we er in Ermelo op verschillende manieren aandacht aan. Zo vind je op een aantal openbare plekken opvallende stickers naast de geleidelijnen, met de tekst: ‘Vrijhouden’. Ook delen jongeren op 8, 10 en 12 april flyers aan voorbijgangers uit, om hen te wijzen op de geleidelijnen.