HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Hittegolf? Zorg voor elkaar!

Hittegolf? Zorg voor elkaar! (24-07-2018)

Dit item is verlopen op 05-08-2018.

Na de langdurige warmte van de afgelopen weken, krijgen we deze week zelfs te maken met een hittegolf. Extreme hitte is voor niemand plezierig, maar voor sommige mensen zelfs gevaarlijk. Kwetsbare groepen als ouderen, kinderen en mensen met een minder goede gezondheid kunnen er serieuze klachten van krijgen. Steek een helpende hand toe als mensen in je omgeving hulp nodig hebben.

Risicogroepen

Vooral ouderen zijn kwetsbaar voor klachten bij warm weer. Als je ouder wordt, werkt je lichaam niet meer zo effectief. Je hebt minder dorst, je nieren werken minder goed en ook koelt je lichaam minder makkelijk af met zweten. Hierdoor droog je sneller uit. Daarbij hebben senioren vaker last van ziektes die zorgen dat ze minder goed tegen de hitte kunnen. Ook mensen met een chronische aandoening, mensen met weinig sociale contacten en daklozen hebben meer kans op problemen.

Houd een oogje in het zeil

In deze periode zijn veel mensen op vakantie. Vooral oudere mensen en mensen met weinig sociale contacten blijven dan alleen achter. Het is daarom extra belangrijk dat we bij extreme hitte goed op elkaar letten. Loop eens langs bij je oudere buur of houd contact met je alleenstaande familielid. Bel iemand op afgesproken tijden of vraag anderen jou te bellen. Zorg voor elkaar!