HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Heropening fietspad Speulderveld

Heropening fietspad Speulderveld (18-04-2019)

Dit item is verlopen op 30-05-2019.

Donderdag 18 april is het fietspad Speulderveld feestelijk heropend. Met een fietstocht naar de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) nam onder andere wethouder Leo van der Velden het verbeterde fietspad officieel in gebruik. Samen met een aantal ruiters van de KNHS begeleidde wethouder Hans de Haan de fietsers te paard op het naastgelegen ruiterpad. Het fietspad is flink opgeknapt en veiliger gemaakt.

Fietspad is verbreed en deels verlegd

Het recreatieve fietspad, waar ook veel scholieren gebruik van maken, heeft een flinke opknapbeurt gekregen. Het twee kilometer lange fietspad is verbreed naar twee meter. Ook is een deel van het fietspad verlegd naar de nieuwe rotonde bij de KNHS. Naast paardensporters kunnen nu ook fietsers een veilige oversteek maken van en naar de hei via de N302. Omdat het fietspad door het kwetsbare Natura 2000 gebied loopt, is er gekozen voor een half verhard fietspad met een natuurlijke uitstraling.

Samenwerking

Het opknappen van het fietspad is onderdeel van een pakket maatregelen om het gebied rondom De Beek te verbeteren. Verbeteringen op het gebied van verkeersveiligheid, bereikbaarheid, recreatie en toerisme, duurzaamheid en natuurontwikkeling. De laatste werkzaamheden aan de rijbaan worden 15 mei afgerond. Dit wordt mogelijk gemaakt door een gezamenlijke inspanning en financiering van de provincie Gelderland, de gemeente Ermelo en de KNHS.