HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Helpende handen gevraagd!

Helpende handen gevraagd! (23-08-2016)

Dit item is verlopen op 23-10-2016.

Indiaantje spelen in het bos, wie wil dat nu niet? De gemeente Ermelo is onlangs begonnen om van het Indianenbos aan de Oude Arnhemsekarweg een spectaculair natuurlijk speelbos te maken. 

Samen met leerlingen van de Beatrixschool en een enthousiaste groep vrijwilligers is nagedacht over ‘indianenspeeltoestellen’. Zowel de kinderen als de vrijwilligers kwamen met creatieve ideeën zoals een zand- en waterspel, een indianenhoutdorp,  een spannende klimroute door en over de kuil, een natuurlijke glijbaan van een zandbult, een tribune, een centrale ontmoetingsplek met picknickbanken, een vertelhoek en een boomstammetjespad door de bosjes. De oude trimbaan komt te vervallen. In en om het indianenbos komen nieuwe sport- en beweegattributen. Ideeën hiervoor zijn overigens nog van harte welkom.

In samenwerking met buro Speelplan is een definitief ontwerp gemaakt. Nu dit ontwerp er ligt, zoeken we inwoners die het leuk vinden om onder deskundige begeleiding mee te bouwen aan de indianenspeeltuin. Wij denken hierbij aan handige ouders en opa’s en oma’s maar ook aan groepen zoals sport- of trimclubs, scoutingclubs en scholen.

Aanmelden

Bewoners, verenigingen of ondernemers die mee willen werken en/of denken om van het Indianenbos een prachtig indianenspeeldorp te maken, kunnen zich aanmelden bij de werkgroep via d.saaltink@ermelo.nl.