HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Help je een handje mee op de hei?

Help je een handje mee op de hei? (06-08-2019)

Dit item is verlopen op 05-10-2019.

De Groevenbeekse hei groeit steeds meer dicht met boompjes en struiken. Deze zijn nu nog klein, maar als we niets doen, verandert dit populaire natuurgebied in een bos. Ook veel bijzondere planten- en diersoorten verdwijnen dan. Daarom stropen we op zaterdag 5 oktober de mouwen op om het dichtgroeien van dit bijzondere stukje natuur tegen te gaan.

Help je mee?

Je bent zaterdag 5 oktober vanaf 08.30 uur van harte welkom bij de Groevenbeekse hei, verzamelplaats parkeerplaats Calluna. Koffie, thee en wat lekkers staan voor je klaar.
Je krijgt eerst uitleg van onze boswachter Henk Jan Zwart. Daarna delen we het gereedschap, materiaal en handschoenen uit. Om 09.00 uur gaan we in groepjes de hei op.

Wat ga je doen?

We gaan aan de slag met dennetjes trekken, boompjes zagen en struiken snoeien. Je kunt ook helpen met het sjouwen en op hopen leggen van het snoeiafval. Je bent in ieder geval lekker buiten bezig. Daarbij doe je ook nog iets goeds voor de natuur. Na afloop, om 12.00 uur, verzamelen we bij de tent, daar staat een lekkere stevige lunch voor je klaar.

Goed om te weten

  • Je kan met een zaag en een snoei- of takkenschaar overweg
  • Parkeren kan bij Calluna, of nog beter: kom op de fiets
  • Trek stevige schoenen/laarzen aan
  • We verwijderen jonge boompjes en struiken om de hei open te houden. Dit kan fysiek soms zwaar werk zijn.
  • Kinderen zijn vanaf 12 jaar van harte welkom om mee te helpen onder verantwoordelijkheid van de ouders

Aanmelden

Vanwege grote belangstelling is aanmelden niet meer mogelijk. We zijn blij dat zoveel mensen enthousiast hebben gereageerd op onze oproep!