HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Gratis compost

Gratis compost (05-03-2018)

Dit item is verlopen op 18-03-2018.

Alle inwoners van Ermelo kunnen zaterdag 17 maart gratis compost ophalen. Met deze actie bedanken we je voor het apart houden van groente, fruit en tuinafval (GFT). 

Het afhalen van compost kan op twee manieren en op twee locaties, wees er op tijd bij, want op=op!

Wat Waar Tijd Bijzonderheden
Los compost  Firma Kamphorst, Rodeschuurderwegje 26-28  8.00 - 12.00 uur  Compost is af te halen met een aanhanger. Je hebt hiervoor je afvalpas nodig 
Zakken compost  Milieupark REMONDIS Dusseldorp, Tolweg 9 9.00 - 12.00 uur Maximaal 2 zakken per persoon

Goede bodem

Compost is perfect voor het gebruik in de tuin. Het stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke manier. Ook zorgt het voor een betere waterhuishouding en balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is het geschikt voor alle tuinplanten.

Scheiden van GFT goed voor milieu en portemonnee

Van het GFT wordt compost en groene stroom gemaakt. De compost gaat naar de land- en tuinbouw. Ook wordt het als potgrond gebruikt. Bijna duizend woningen kunnen al een heel jaar van stroom worden voorzien dankzij het GFT-afval van de Noord-Veluwe.

Wat mag in de groene container?

We zijn al op de goede weg met het scheiden van GFT. Maar het kan nog beter. Daarom nog even op een rijtje wat er in de groene container mag: Loof, schillen, resten van aardappelen, groente en fruit, etensresten, ook vis en vlees, eierschalen en doppen van pinda's en noten, snijbloemen en kamerplanten, koffiedik en- filters, theezakjes en theebladeren, stro en mest van kleine huisdieren, kattenbakvulling met milieukeur, gras en bladeren, klein snoeiafval, onkruid, tuinplanten (geen zand).