HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Gratis compost

Gratis compost (14-03-2017)

Dit item is verlopen op 26-03-2017.

Alle inwoners van Ermelo kunnen zaterdag 25 maart gratis compost ophalen. Met deze actie bedankt de gemeente de inwoners voor het apart houden van groente, fruit en tuinafval (GFT). 

Afhalen van het compost kan op twee locaties:

  • Firma Kamphorst, Rodeschuurderwegje 26-28, van 08.00 – 12.00 uur. Op vertoon van uw afvalpas kunt u losse compost op aanhanger ontvangen.
  • Milieupark REMONDIS Dusseldorp, Tolweg 9, van 09.00 – 12.00 uur. Compost in 40 liter zakken max.2 per persoon.

Wees er op tijd bij, want op = op!

Natuurlijke balans

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Goed voor milieu én portemonnee

Het hergebruik van GFT heeft een positief effect op het milieu. Van het GFT wordt compost en groene stroom gemaakt. Het compost legt CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. GFT scheiden en composteren heeft nog een voordeel: het is doorgaans goedkoper dan het samen met het restafval te laten verwerken.

Samen halen we er nog meer uit!

In 2016 werd in Ermelo bijna 90 kilo GFT per inwoner apart ingezameld. Dit kan nog veel meer worden! Uit de inzamelresultaten blijkt dat in het restafval nog 60 kilo GFT-afval per inwoner per jaar zit. Zo horen voedselresten, biologisch afbreekbare zakjes, kattenbak korrels met milieukeur en koffiefilters bijvoorbeeld ook in de GFT-zak.

GFT, meer waard dan je denkt! Meer informatie op www.afvalmeerwaard.nl