HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Gratis compost als bedankje voor uw GFT

Gratis compost als bedankje voor uw GFT (07-03-2016)

Dit item is verlopen op 20-03-2016.
compost

Woont u in de gemeente Ermelo? Dan kunt u zaterdag 19 maart tussen 9.00 en 12.00 uur gratis compost ophalen bij het Milieupark, Tolweg 9 van Dusseldorp. 

Met deze actie bedankt de gemeente inwoners voor het inleveren van groente, fruit en tuinafval (GFT). Het compost wordt uitgedeeld op het Milieupark, van Dusseldorp Tolweg 9 in Ermelo. Kom op tijd, want op is op. Compost is goed voor de tuin als bodemverbeteraar. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Nog meer GFT scheiden

In 2015 werd in Ermelo bijna 95 kilo GFT per inwoner apart ingezameld. Dit kan nog veel meer worden! Zo horen voedselresten, biologisch afbreekbare zakjes, kattenbak korrels met milieukeur en koffiefilters bijvoorbeeld ook in de GFT-bak. Uit de inzamelresultaten blijkt dat in het restafval nog ruim 60 kilo GFT-afval per inwoner per jaar zit. Als we dit scheiden, kunnen we nog meer compost en groene stroom maken. Nu worden al zo’n duizend woningen van stroom voorzien dankzij de vergisting van het GFT-afval dat in de gemeenten op de Noord-Veluwe wordt ingezameld. Dat kunnen er dus nog veel meer worden!

Meer informatie over afval scheiden? Kijk op www.afvalmeerwaard.nl.