HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Goede Herderschool aangesloten op glasvezelnetwerk

Goede Herderschool aangesloten op glasvezelnetwerk (28-11-2019)

Dit item is verlopen op 09-01-2020.

Wethouder Leo van der Velden sloot op 28 november de Goede Herderschool aan op het glasvezelnetwerk van Glasvezel buitenaf. Dit deed hij samen met een leerling van de school en directeur Jozias de Koeijer. De school is één van de eersten in het buitengebied op de Noordwest Veluwe, die gebruik kan maken van het supersnelle netwerk.

Snel, veilig en betrouwbaar internet

De wethouder is blij dat de laatste fase in het traject een feit is. “De digitale ontsluiting via glasvezel betekent dat nu ook de inwoners, scholen, (recreatie)ondernemers en organisaties in het buitengebied van Ermelo toegang hebben tot snel, veilig en betrouwbaar internet. Het geduld van velen wordt hiermee eindelijk beloond! Zonder de enorme inzet van de ambassadeurs en de bereidheid van de inwoners om mee te doen was dit nooit gelukt. Het is fijn dit samen te vieren, vandaag op de Goede Herderschool.”

Lange wachten is beloond

De leerlingen, leerkrachten en natuurlijk ook ambassadeur en directeur Jozias de Koeijer zijn blij met glasvezel. “We schrokken ons in positieve zin een hoedje toen de aansluiting op het glasvezelnetwerk een feit was. Niet meer lang bufferen voordat een filmpje getoond wordt. Niet die stapel schriften onder je arm mee naar huis om de resultaten thuis online te voeren. Nee, gewoon onderwijs kunnen geven dat anno 2019 gegeven moet worden met de randvoorwaarden die daarbij horen.”