HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Glasvezel voor buitengebied Ermelo

Glasvezel voor buitengebied Ermelo (17-10-2017)

Dit item is verlopen op 08-12-2017.

De gemeente Ermelo streeft naar een goede digitale bereikbaarheid voor iedereen. Zij heeft zich de afgelopen tijd dan ook hard gemaakt voor de aanleg van glasvezelkabel in het buitengebied van Ermelo. Glasvezel kent veel voordelen als snel, veilig en betrouwbaar toegang tot internet. Maar glasvezel maakt ook zorg op afstand, flexwerken en online huiswerk maken mogelijk.

Dat de komst van glasvezel ook voor ondernemers van groot belang is, staat als een paal boven water. Glasvezel is een must voor de bereikbaarheid met leveranciers, klanten en overheid. Denk aan het plaatsen van bestellingen, het doen van btw-aangifte en andere financiële zaken. Bovendien heeft bijna ieder bedrijf een website en social media kanalen. Deze moeten allemaal online worden beheerd.

Recreatieparken

Een goede breedbandverbinding is ook onmisbaar voor eigenaren van recreatiewoningen en de recreanten van vakantiehuisjes. Want ook op het vakantieadres willen we tegenwoordig online zijn. Eigenaren van recreatieparken kunnen kiezen uit twee aansluitmogelijkheden: één aansluiting voor het hele park of individuele aansluiting van elk vakantiehuisje. Hierover staat meer informatie op www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/noordwest-veluwe/aanbod/recreatie

Aanmeldavonden

Ambassadeurs uit Ermelo organiseren vijf aanmeldavonden in de Goede Herderschool en in de Speulderbrink. Bewoners en ondernemers kunnen met hun vragen terecht bij de ambassadeurs. Tijdens deze avonden kan een abonnement gelijk worden afgesloten.

Data aanmeldavonden

Datum Tijd Locatie
maandag 6 november  19.00 - 21.00 uur Goede Herderschool 
woensdag 8 november  19.00 - 21.00 uur Goede Herderschool
donderdag 9 november  19.00 - 21.00 uur Goede Herderschool
dinsdag 14 november  19.00 - 21.00 uur Speulderbrink
donderdag 16 november  19.00 - 21.00 uur Speulderbrink

Voorwaarde

Een voorwaarde is dat 50% van de inwoners en (recreatie)ondernemers voor 4 december 2017 een glasvezelabonnement bij één van de dienstaanbieders afsluit. Als u voor deze deadline een abonnement afsluit dan betaalt u géén aansluitkosten. Alleen als de 50% wordt gehaald, wordt er daadwerkelijk glasvezel aangelegd. Kijk voor meer informatie, de dienstaanbieders en hoe u zich kunt aanmelden op www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/noordwest-veluwe.