HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Gladheidbestrijding

Gladheidbestrijding (29-11-2017)

Dit item is verlopen op 15-03-2018.

Het winterse weer is in aantocht. We doen ons best om wegen en fietspaden het hele jaar door veilig te houden. In deze tijd letten we extra op gladheid. IJzel, bevriezing en sneeuw kunnen voor problemen zorgen.

In de Dirk Staalweg, Garderenseweg en Buitenbrinkweg hebben we meetpunten in de weg liggen. Deze meten onder meer de temperatuur, de luchtvochtigheid en geleidbaarheid van de weg. Aan de geleidbaarheidswaarde is te zien of er nog voldoende zout op het weg ligt. Met deze gegevens en de informatie van MeteoConsult bepalen we of we gaan strooien.

Strooien

We strooien uit voorzorg. Dit houdt in dat we strooien vóórdat het verkeer de weg op gaat. Maar niet alle wegen zijn gelijk: er zijn provinciale wegen en wegen in eigendom van de gemeente. Hierdoor komt het voor dat de gemeentelijke wegen wél en de provinciale wegen niét worden gestrooid of andersom. Daarnaast strooien we in eerste instantie alleen hoofd- en doorgaande wegen. Houd daar dus rekening mee wanneer je in deze periode de weg op gaat. Kijk voor strooiroutes op www.ermelo.nl/strooiroutes.
Zodra er sneeuw/gladheid wordt voorspeld, plaatsen we ook zoutkisten op verschillende locaties in Ermelo. Je kunt het zout dan zelf op de openbare ruimte/stoep strooien en zo bijdragen aan het verhogen van de verkeersveiligheid.
Meer informatie over de locatie en werking van de zoutkisten volgt zodra we de kisten hebben geplaatst.

Help je mee?

We doen er alles aan om de wegen veilig te houden, maar het blijft oppassen. Houd zelf ook de weerberichten goed in de gaten en rijd voorzichtig als er wordt gewaarschuwd voor gladheid. Daarnaast heb je zelf ook een rol in het bestrijden van gladheid. Als iedereen de stoep voor de eigen woning sneeuw- en ijsvrij houdt, blijven woonwijken beter begaanbaar voor voetgangers.