HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Gemeentehuis in de steigers

Gemeentehuis in de steigers (13-06-2018)

Dit item is verlopen op 25-07-2018.

De verbouwing van het gemeentehuis is in volle gang. Het hele gebouw staat in de steigers en is bedekt met opvallend gekleurd doek, in de kleuren van het wapen van Ermelo. Dit doek is nodig om te voorkomen dat er puin van uitgehakte voegen naar beneden valt. Op de markt zijn een aantal parkeerplaatsen afgezet, voor de bouwplaats en opslag van bouwmateriaal. We proberen overlast zoveel mogelijk te voorkomen.

Verduurzamen

De werkzaamheden aan het gemeentehuis zijn nodig om het gebouw duurzaam te maken. De kozijnen worden vervangen, er komt een warmte-koudeopslagbron en er wordt LED-verlichting geplaatst. Met deze maatregelen wordt de CO2-uitstoot met tenminste 85% teruggebracht en gaat het energielabel van D naar A. Een belangrijke stap in de klimaatdoelstellingen van de gemeente Ermelo.

Multifunctioneel gebruik

Ook van binnen verandert het gemeentehuis. De ruimten worden anders ingedeeld om extra ruimte te creƫren. Dit is nodig omdat nu ook de bibliotheek, het streekarchivariaat en de politie in het gemeentehuis zitten. In de bovenhal van het gemeentehuis komt een openbare samenwerk- en vergaderruimte.

De werkzaamheden aan het gemeentehuis zullen nog het hele jaar duren. Tijdens de verbouwing is het gemeentehuis gewoon open voor bezoekers en blijft de dienstverlening onveranderd.