HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Gemeente draait proef met digitaal ondertekenen

Gemeente draait proef met digitaal ondertekenen (06-12-2016)

Dit item is verlopen op 31-12-2016.

Vanaf 1 december biedt de afdeling Grondzaken van de gemeente Ermelo een service aan waarbij contracten door ontvangende partijen digitaal getekend kunnen worden.

Efficiencyslag

In plaats van meerdere documenten per post heen en weer te sturen voor een handtekening op papier, kan er nu ‘vanuit de luie stoel’ getekend worden via ondertekenen.nl. Niet alleen is dit voor de tekenende partij een service, ook de gemeente gaat een grote efficiencyslag maken, doordat er bespaard wordt op meerdere handelingen. Ermelo loopt hiermee voorop in de ontwikkelingen van digitaal ondertekenen. Zo hoeft niet langer een overeenkomst geprint, ingebonden, tweemaal verzonden, tweemaal ingescand en viermaal gecontroleerd te worden. Echter, wil de wederpartij liever nog met pen tekenen, dan kan dat wel: het blijft een service.

Pilot

De pilot gaat drie maanden lopen en richt zich op het sluiten van overeenkomsten van de afdeling Grondzaken, die zo’n 80 overeenkomsten op jaarbasis afsluit. Hierbij valt te denken aan koop, huur, pacht, maar ook anterieure overeenkomsten, intentieovereenkomsten of samenwerkingsovereenkomsten.  Wanneer de wederpartij wil deelnemen aan de proef met digitaal ondertekenen, dan wordt er een handtekening  gezet op een touchscreen van een tablet of telefoon of met de muis.