HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Geld besparen bij duurzaam maken woning

Geld besparen bij duurzaam maken woning (17-10-2016)

Dit item is verlopen op 31-12-2016.

U wilt uw eigen woning energiezuiniger maken maar u wilt eerst eens weten wat dat voor uw portemonnee betekent. De gemeente Ermelo en landelijke overheid bieden verschillende mogelijkheden om financieel bij te springen in de vorm van het verlenen van subsidies voor het verduurzamen van je woning. 

Behalve gebruik maken van subsidies kunt u via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVN) er ook voor kiezen om een goedkope lening af te sluiten.

Geld besparen

Stel, u wilt uw vloer en spouwmuur isoleren. Bij een doorsneewoning betaalt u daarvoor al snel € 4.000,00 . Met de gemeentelijke isolatiesubsidieregeling 2016 krijgt u  1/3 van de investering met een maximum van € 500,00 aan subsidie retour. Als u samen met 5 andere woningeigenaren een isolatiesubsidie aanvraagt dan bedraagt de maximale subsidie € 750,00.

Landelijke regelingen

Behalve de gemeentelijke isolatiesubsidieregeling is er ook een ‘Landelijke subsidieregeling Energiebesparing Eigen huis’. Dit is een subsidieregeling voor vloer-, muur- en dakisolatie, isolatieglas of  aanschaf van een isolatiedeur. Voorwaarde is wel dat u tenminste twee nieuwe isolatiemaatregelen aan uw dak, vloer, spouwmuur, gevel of glas laat uitvoeren. Doet u dat, dan kunt  u ook subsidie krijgen voor andere maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende buitendeur en een douche met warmteterugwinning. U kunt dus de gemeentelijke en de landelijke isolatiesubsidie tegelijkertijd aanvragen, waardoor het  extra aantrekkelijk wordt om te investeren in duurzaamheid.

Daarnaast bestaat er een  ‘Landelijke investeringssubsidie Duurzame energie’ voor de aanschaf van een pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel of warmtepomp. Beiden zijn aan te vragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Goedkope lening

Mocht u de duurzaamheidsinvesteringen te hoog vinden, dan kunt  u  voor een goedkope lening kiezen zoals de landelijke Energiebespaarlening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland. De gemeente Ermelo verstrekt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland ook een gemeentelijke duurzaamheidslening.

Meer weten

Kortom, er zijn mogelijkheden genoeg om er warm bij te  zitten en daarvoor gebruik te maken van financiële tegemoetkomingen. Kijk op www.energieplein-ermelo.nl voor de mogelijkheden. Voor vragen kunt u ook iedere woensdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur terecht bij het  Informatiepunt van het Energieplein Ermelo aan de Stationsstraat 118.