HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Fittest voor senioren

Fittest voor senioren (10-01-2017)

Dit item is verlopen op 08-02-2017.

Op woensdag 8 februari van 12.00 tot 15.30 uur kunnen Ermelose 55-plussers meedoen aan een gratis fittest in sportcentrum Triade aan de Amanietlaan 9. De fittest wordt georganiseerd door Heel Ermelo Beweegt in samenwerking met Welzijn Ermelo en een fysiotherapeut.

Meer bewegen

Tijdens de Beweeg- en Beleefbeurs van november gaven veel Ermeloërs aan dat ze graag meer willen gaan bewegen. Bewegen is goed voor de lichamelijke en mentale fitheid en verlaagt de kans op (chronische) ziektes, zeker wanneer u een dagje ouder wordt. Naast het feit dat bewegen energie geeft is het ook nog eens gezellig om met elkaar in groepsverband te bewegen. Het nieuwe jaar is een prima moment om hiermee aan de slag te gaan.

Wat houdt de fittest in?

Met de speciale fittest wordt uw algemene conditie getest. De test bestaat uit controle van uw BMI, valpreventie, wandeltest, hand/oogcoördinatie en reactiesnelheid. Een fysiotherapeut zal de testen met u nabespreken. Ook ontvangt u informatie over het complete beweegaanbod voor 55-plussers. Heel Ermelo Beweegt organiseert na deze test een afwisselend 12 weeks beweegprogramma. De fittest is gratis, aan het beweegprogramma zijn wel kosten verbonden.