HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Fietslabelingsactie omgeving NS station

Fietslabelingsactie omgeving NS station (09-08-2017)

Dit item is verlopen op 20-09-2017.

In de fietsenstalling van het station in Ermelo mogen fietsen 28 dagen onafgebroken gestald worden. Veel fietsen staan hier langer dan de toegestane termijn. Het gevolg is dat reizigers die hun fiets in de stalling willen zetten nauwelijks meer een plekje kunnen vinden.

Doordat er onvoldoende ruimte is in de fietsenstalling worden fietsen ook buiten de stalling en rondom het station geparkeerd. Gemeente Ermelo gaat vanaf volgende week haar (brom)fietsverwijderingsbeleid toepassen. Fietsen die zonder tijdsonderbreking langer dan 28 dagen in de stalling staan, worden dan verwijderd.

Labelen

Om de fietsenstallingen in de omgeving van het treinstations Ermelo vrij te maken van achtergelaten fietsen, zogenoemde weesfietsen, gaat de gemeente Ermelo een labelingsactie uitvoeren. Om te kunnen vaststellen welke fietsen langer dan 28 dagen in de fietsenstalling staan, zijn op woensdag 9 augustus alle fietsen gelabeld. Deze fietsen worden vervolgens 19 september verwijderd, waardoor ook andere reizigers hun fiets beter kunnen stallen.