HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Fietsen van station verwijderd

Fietsen van station verwijderd (10-12-2019)

Dit item is verlopen op 22-01-2020.

Rondom het NS-station en snackbar De Halte staan dagelijks fietsen fout geparkeerd. Hier hebben vooral ouderen, gehandicapten en hulpdiensten last van. Daarom verwijderen we de (brom)fietsen die buiten de stalling of te lang geparkeerd staan.

Op 5 december hebben we fietsen verwijderd

In de fietsenstalling van het station mag je fiets maximaal 28 dagen staan. Veel fietsen staan hier langer. Daardoor is er minder plek voor de fietsen van andere reizigers. Zij zetten hun fiets dan neer op een plek waar het niet mag. Alle fietsen in het stationsgebied zijn een aantal weken geleden gelabeld. Zo kunnen we zien hoe lang een fiets in de stalling staat. Op 5 december hebben we 35 'weesfietsen' gevonden en verwijderd.

Mis je je fiets?

Kijk op www.ermelo.nl/fiets of je fiets tijdens de actie is verwijderd. Je kunt je fiets ophalen tegen contante betaling (pinnen is niet mogelijk) bij: Proson, ingang Technische Dienst aan de Paul Krugerweg 43 in Ermelo. Vergeet niet om je legitimatiebewijs en een passende fietssleutel mee te nemen. Proson is van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur geopend. Kosten voor het ophalen:

  • Binnen 1 maand € 15,00
  • Binnen 2 maanden € 30,00
  • Binnen 3 maanden € 45,00

Nieuwe actie op 12 december

Veel fietsen staan buiten de rekken of zelfs buiten de stalling van het station. Op 12 december controleren we op fietsen die fout geparkeerd staan. Deze fietsen worden verwijderd.