HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Extra geld voor mensen met laag inkomen

Extra geld voor mensen met laag inkomen (17-12-2019)

Dit item is verlopen op 29-01-2020.

Ben je inwoner van de gemeente Ermelo en heb je een laag inkomen? Dan heb je misschien recht op de Maatschappelijke bijdrageregeling voor sport, cultuur of school en/of de Individuele inkomenstoeslag.

Vraag aan met een formulier

Krijg je nu al een bijstandsuitkering én voldoe je aan de voorwaarden? Dan sturen we je deze formulieren voor een aanvraag automatisch toe. Dit doen we in de eerste week van januari.

Heb je geen formulier ontvangen, maar denk je wel recht te hebben op de maatschappelijke bijdrage voor sport, cultuur of sport en/of inkomenstoeslag? Vanaf 1 januari kun je het aanvraagformulier ophalen op het gemeentehuis of downloaden via www.meerinzicht.nl/minimaregelingen. Daar vind je ook andere regelingen voor als je een laag inkomen hebt. Er zijn regelingen voor kind(eren) en volwassenen.

Controleer de voorwaarden

Voor deze minimaregelingen mag je inkomen niet hoger zijn dan een bepaald percentage van de bijstandsnorm. Die percentages en bedragen vind je op www.meerinzicht.nl/bijstandsuitkering. Daar lees je ook over de andere voorwaarden om een bijdrage en toeslag te krijgen.

Je krijgt binnen 8 weken bericht over je aanvraag

Als we je ingevulde aanvraagformulier gekregen hebben, hoor je binnen acht weken wat het besluit over je aanvraag is.