HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Ermelo viert 75 jaar vrijheid

Ermelo viert 75 jaar vrijheid (03-02-2020)

Dit item is verlopen op 16-03-2020.

In 2020 herdenken we de oorlog en vieren we 75 jaar vrijheid in Ermelo. In ons dorp worden allerlei activiteiten georganiseerd om stil te staan bij de gebeurtenissen van toen. 

Veel activiteiten in Ermelo

In december startte Museum Het Pakhuis met de ‘Gezinsexpositie Verborgen Brieven’. De komende maanden zijn er verschillende lezingen over de Tweede Wereldoorlog in Ermelo. Ook kun je wandelen langs plekken uit het verleden. Of stap op de fiets of in de auto voor een 35 kilometer lange herdenkingsroute. Op zaterdag 18 april wordt de Bevrijdingstocht van 1945 nagespeeld. Dit gebeurt in Putten, Ermelo en Harderwijk. 

Meer informatie over Ermelo Remembers 

Kijk voor een overzicht van de activiteiten in Ermelo op www.ermelobuitenleven.nl/ermeloremembers. Ook in het boekje ‘Ermelo Remembers’ staan alle activiteiten op een rijtje. Daar lees je ook (persoonlijke) verhalen over de oorlogstijd in Ermelo. Je kunt het boekje afhalen bij de publiekshal in het gemeentehuis en bij de VVV.

Er is ook een programma voor herdenking in de provincie Gelderland. De activiteiten in de provincie vind je op www.gelderlandherdenkt.nl.