HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Ermelo is weer schoner

Ermelo is weer schoner (20-09-2016)

Dit item is verlopen op 19-10-2016.

Afgelopen vrijdag 16 september hebben zo’n 250 leerlingen van verschillende Ermelose scholen meegedaan aan de actie Ermelo Schoon. Met z’n allen hebben ze zwerfafval opgeruimd.

Vrijdag was de jaarlijkse  “Keep it Clean Day”. De werkgroep Ermelo Schoon van de stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) nam het initiatief voor de opruimklus van zwerfafval.

Startsein

Op basisschool de Klokbeker werd het startsein van de actie gegeven door wethouder Jan van Eijsden. Ook boswachter Henk Jan Zwart en agent Remco Vermeulen werkten mee aan de opruimactie. Gewapend met een vuilnisgrijper en afvalzak gingen de kinderen vervolgens op pad en op zoek naar zwerfafval. Basisschool de Klokbeker, christelijk college Groevenbeek, de Speulderbrink, de Ireneschool en de Goede Herderschool  hadden er allemaal een project van gemaakt. De Speulderbrink en de Klokbeker hebben onder meer een presentatie gehad van dhr. Dos Winkel van de Sea First Foundation. Hij heeft uitgelegd dat zwerfafval voor een groot deel in zee terechtkomt en dat het zeer schadelijk is voor dieren en planten. De vervuiling belandt daardoor uiteindelijk ook in de voedselketen.

Ook meehelpen?

Op zaterdag 24 september is iedereen uitgenodigd om van 09.00 tot 13.00 uur zwerfafval op te ruimen. Het startpunt is bij de Stichting Natuur en Milieuplatform aan de Kerklaan 5a in Ermelo. Voor meer informatie, zie www.nmpermelo.nl