HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Ermelo is 'Hartveilig'

Ermelo is 'Hartveilig' (06-09-2016)

Dit item is verlopen op 01-11-2016.

Ermelo mag zich sinds maandag 5 september officieel een ‘Hartveilige’ gemeente noemen. Maandag werd hiervoor door Anthon Wolf, projectleider HartveiligWonen een certificaat uitgereikt aan wethouder Laurens Klappe.

De gemeente Ermelo is in 2014 gestart met het project HartveiligWonen. Vanaf de start was de  betrokkenheid groot. Er werd een werkgroep opgericht met daarin tien Ermeloërs die als taak hebben om het AED-netwerk te versterken en te vergroten. HartveiligWonen is in Ermelo gegroeid naar een netwerk met ruim 20 AED-apparaten en 260 opgeleide vrijwilligers. Een aantal van deze vrijwilligers zit ook bij de brandweer. In hun dienstvoertuig is een AED aanwezig. Hiermee hebben we een dekkend netwerk en mag Ermelo zich dus een ‘Hartveilige’ gemeente noemen.

Trots op vrijwilligers HartveiligWonen

HartveiligWonen is een netwerk van vrijwilligers die wonen en/of werken in de gemeente Ermelo. Zij zijn getraind om te reanimeren en/of te defibrilleren. Deze vrijwilligers worden opgeroepen door de meldkamer van 112, wanneer een hartstilstand wordt vermoed. Met een sms-bericht of via de app wordt de vrijwilliger gealarmeerd en verzocht naar het slachtoffer te gaan, al dan niet met een AED. De vrijwilligers verlenen acute hulp totdat het ambulancepersoneel dit overneemt. We zijn er erg trots dat al deze vrijwilligers zich zo goed inzetten voor het welzijn van hun medebewoners.

Aanmelden en informatie

Meer informatie over HartveiligWonen en het aanmelden staat op: www.hartveiligwonen.nl