HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Ermelo doet mee aan Duurzame Huizen Route

Ermelo doet mee aan Duurzame Huizen Route (31-10-2016)

Dit item is verlopen op 13-11-2016.

Op zaterdag 5 en 12 november openen honderden mensen in Nederland hun duurzame deuren. Ook in Ermelo stellen gastvrije huiseigenaren hun huis open. Tijdens deze dagen delen zij graag hun kennis en ervaring met u over hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt.

Bezoek een duurzaam huis in Ermelo!

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun woning, maar weten niet waar te beginnen. Een verhaal van iemand uit de buurt levert vaak nuttige informatie op of het nu gaat om ervaring met HR++ glas, isolatiematerialen, zonnepanelen of praktische tips om energie te besparen. Benieuwd naar de ervaringen? Bezoek een duurzaam huis op zaterdag 5 en 12 november. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriƫnteren op duurzaam en energiezuinig wonen! Kijk voor een overzicht van de deelnemende woningen op www.duurzamehuizenroute.nl/ermelo.

Samen naar een Duurzaam Ermelo

De gemeente ziet het als belangrijke taak tegenover huidige en toekomstige generaties om zorg te dragen voor een duurzame leefomgeving. De ambitie is om energieneutraal te worden in 2030 en klimaatneutraal in 2035. Deze ambitie wil de gemeente samen met Ermelose inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties waarmaken. De gemeente ondersteunt de Duurzame Huizen Route. Denkt u erover om uw huis te verduurzamen? Vergeet dan niet om ook na te gaan of u in aanmerking komt voor de landelijke en gemeentelijke isolatiesubsidieregeling. Mocht u momenteel niet het geld hebben om te investeren in duurzaamheidsmaatregelen dan kan een gemeentelijke duurzaamheidslening misschien ook iets voor u zijn. Meer informatie over het aanvragen van subsidies en leningen op het gebied van duurzaamheid is te vinden op www.energieplein-ermelo.nl.