HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Eigen naam voor gemeentelijke begraafplaats

Eigen naam voor gemeentelijke begraafplaats (15-03-2017)

Dit item is verlopen op 15-04-2017.

Uit ruim 180 reacties is de naam 'Gemeentelijke Begraafplaats Koningsvaren' gekozen voor de algemene begraafplaats in Ermelo.

De naam is bedacht door twee inzenders: Tineke Seebach uit Arnhem en dominee Troost uit Ermelo. Laatstgenoemde inzender heeft tevens een mooie toelichting gegeven op de naam: “Koningsvaren wordt onder andere gekenmerkt door de eigenschap dat het dode blad het nieuwe blad beschermt en voedt in de lente. Zo kunnen goede herinneringen aan hen die ons zijn voorgegaan een nieuwe generatie tot zegen zijn. Samen met de straatnaam Varenlaan en de naam van het naastgelegen uitvaartcentrum De Varenhof zou zo een mooie drie-eenheid van namen ontstaan.”

In januari hebben we alle inwoners van Ermelo gevraagd om een passende naam te bedenken voor de begraafplaats onder de voorwaarde dat dit geen in Ermelo voorkomende familie-, bedrijfs- of organisatienaam mocht zijn. Ook mocht de naam geen raakvlakken hebben met andere Ermelose plaatsen of namen. En natuurlijk moest de naam waardig zijn en recht doen aan een gedenkwaardige plek als de begraafplaats.

Alle inzenders heel hartelijk dank voor de betrokkenheid en de voorstellen!