HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Een veiliger buurt met Burgernet

Een veiliger buurt met Burgernet (02-07-2019)

Dit item is verlopen op 14-08-2019.

Burgernet is een telefonisch netwerk. Het wordt ingezet bij diefstal, inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving en vermiste personen. Via het netwerk ontvang je als deelnemer een oproep om mee te zoeken naar een persoon of voertuig in je omgeving. Door je aan te melden voor Burgernet help je dus mee aan de veiligheid in je buurt.

Burgernet is vernieuwd

Burgernet wordt steeds vaker met succes ingezet. Het verouderde systeem is nu, na 10 jaar, vervangen door een verbeterde versie. Gemeenten en politie verwachten daarmee nog vaker zaken op te lossen, en vermiste personen sneller terug te vinden. Zowel politie als deelnemers kunnen nu foto’s met een bericht meesturen. Ook kun je oproepen meteen delen via social media en WhatsApp-groepen. Via de ‘Bel met de politie'-knop kun je direct op een oproep reageren.

Hoe kun je meedoen?

Al meer dan 2,4 miljoen mensen doen mee met Burgernet. Elke inwoner (vanaf 16 jaar) van een gemeente kan zich voor Burgernet aanmelden. Ook als je niet in de gemeente woont, maar er wel werkt, kun je je aanmelden. Kijk voor meer informatie over Burgernet en aanmelding op www.burgernet.nl.