HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Een hartelijk welkom voor eerste bewoners Montana

Een hartelijk welkom voor eerste bewoners Montana (09-05-2019)

Dit item is verlopen op 20-06-2019.

Op dinsdag 8 mei opende Laurens Klappe, wethouder gemeente Ermelo, samen met Marc Ketelaar, directeur van De Huischmeesters, de deur van Montana voor de eerste bewoners. Met een hartelijk welkom en de overhandiging van een klein presentje wensten zij de nieuwe bewoners veel woonplezier in hun nieuwe woonomgeving.

Grote belangstelling voor wonen in Montana

De belangstelling voor Montana is groot. De verwachting is dat eind mei alle appartementen bewoond zijn. In Ermelo en in de regio is er flinke druk op de woningmarkt. Een groep woningzoekenden is dringend op zoek naar woonruimte, maar moet lang wachten tot er een sociale huurwoning beschikbaar is voor hen. Montana biedt mogelijkheden voor hen die op korte termijn een betaalbare woning nodig hebben in Ermelo. Bijvoorbeeld jongeren die zelfstandig willen wonen, mensen die door omstandigheden woonruimte zoeken en statushouders. “Het is goed dat deze groep vanuit een stabiele situatie verder kan zoeken naar een permanente woonoplossing”, aldus wethouder Laurens Klappe.

Blij met de opening van Montana

De gemeente Ermelo is daarom ook erg blij met de opening van de tijdelijke huisvesting Montana. Laurens Klappe bedankt Bartiméus voor het beschikbaar stellen van het voormalige Henriëtte van Heemstrahuis voor de komende 12 jaar. Ook bedankt hij De Huischmeesters voor de uitvoering van dit mooie project. “Ik hoop dat dat het project Montana binnen de regio een eerste opstap is naar meer soortgelijke projecten”, zegt hij.

Unieke woonvorm met zorg voor elkaar

Montana is een  mooie mix tussen zelfstandig wonen en zorg hebben voor elkaar. Er wordt sterk ingezet op de verbinding tussen bewoners onderling en met de buurt. Op de locatie is fulltime een sociaal maatschappelijk beheerder aanwezig. De beheerder is het aanspreekpunt voor de bewoners en de buurt. Binnen Montana zijn 44 eenpersoons- en 4 tweepersoons appartementen beschikbaar voor een periode van circa 12 jaar. Het project wordt uitgevoerd door De Huischmeesters in samenwerking met Bartiméus en de gemeente Ermelo.

Meer informatie en aanmelden

Heb je ook belangstelling voor tijdelijke woonruimte in Montana? Neem dan contact op met De Huischmeesters via ermelo@dehuischmeesters.nl of (088) 488 72 34. Kijk voor meer informatie op de website van de Huischmeesters