HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Dump geen groenafval in het bos

Dump geen groenafval in het bos (27-11-2018)

Dit item is verlopen op 09-01-2019.

Regelmatig wordt er tuinafval, en soms zelfs groente-, fruit- en vleesafval, in de bosrand gedumpt. Vaak wordt gedacht dat dit een natuurlijke manier is om dergelijk afval te lozen. Het tegendeel is waar en de gevolgen zijn ongewenst. Afval in het bos dumpen is daarnaast strafbaar. Bekeuringen kunnen oplopen tot honderden euro’s.

Wilde zwijnen

Het afval zorgt voor insecten en andere beestjes. Daar komen vervolgens wilde zwijnen op af, die dierlijk eiwit nodig hebben. Afval met insecten is voor deze dieren hetzelfde als lekker eten voor ons. De zwijnen weten dat dat lekkere eten bij mensen vandaan komt. Zij zoeken daarom sneller de bebouwde kom op. En dat heeft vervelende gevolgen.

GFT-afval in de groene container

Gooi GFT-afval dus nooit in het bos, maar altijd in de groene container. Heb je teveel tuinafval en past het niet meer in je container? Breng het dan naar afvalbrengcentrum Kamphorst, aan het Rodeschuurderwegje 26-28. Hier kun je je snoeiafval gratis inleveren.

Overlast van zwijnen?

Ervaar je overlast van zwijnen of heb je tips, ideeën of vragen? Neem dan contact op met Henk Jan Zwart via h.zwart@ermelo.nl .