HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Doe je mee met Warmetruiendag?

Doe je mee met Warmetruiendag? (16-01-2018)

Dit item is verlopen op 03-02-2018.

Vrijdag 2 februari is het Warmetruiendag. Tijdens deze nationale dag staat energiebesparing centraal. Door het hele land zijn er acties om op school, thuis en op het werk de verwarming een graadje lager te zetten.

Het maakt mensen bewust van hoe simpel het is om energie te besparen. Elke graad lager bespaart 6% energie en 6% CO2 uitstoot. Wij doen zelf natuurlijk ook mee! In het gemeentehuis gaat de verwarming zelfs een páár graden omlaag. Doe je ook mee? Zet dan de verwarming lager en trek een warme trui aan. Zo besparen we met elkaar heel wat energie!

De ‘trui’ staat voor wat je zelf kunt doen om broeikasgassen tegen te gaan. Het past precies bij het doel van gemeente Ermelo: in 2030 energieneutraal zijn. Dit betekent dat ons energiegebruik geen schadelijk effect meer heeft op onze leefomgeving. Energieneutraal worden lukt alleen als alle inwoners en bedrijven meedoen. Dat begint met samen energie te besparen.

Deel je foto en win

Laat zien wat jij doet op Warmetruiendag en en maak kans op een leuke prijs. Plaats je selfie (openbaar) met de hashtag #ermeloduurzamer op Twitter, Facebook en Instagram. Wij verzamelen alle inzendingen en kiezen hieruit de winnaars. Ook de inzending met de meeste likes wint een leuke prijs. Meedoen kan tot en met vrijdag 2 februari.