HOME  |  Actueel in Ermelo  |  De gemeente doet mee aan de Warme Truiendag

De gemeente doet mee aan de Warme Truiendag (02-02-2016)

Dit item is verlopen op 06-02-2016.
Warmetruiendag

Wij doen op vrijdag 5 februari mee aan de Warme Truiendag. Op deze dag gaat in het gemeentehuis de verwarming een graadje lager. De medewerkers in het gemeentehuis ontvangen de oproep om een warme trui aan te trekken. Degene met de ludiekste trui of langste sjaal worden in het zonnetje gezet.

Warme Truiendag

Tijdens de Warme Truiendag staat energiebesparing centraal. Door het hele land zijn er nu voor het tiende jaar acties om op school, thuis en op kantoor de verwarming een graadje lager te zetten. Elke graad lager bespaart 6 procent energie en dus CO2 uitstoot en stookkosten. De trui staat symbool voor wat mensen zelf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen, die bijdragen aan klimaatverandering, tegen te gaan. Dit past precies in de doelstellingen van de gemeente Ermelo.

Acties in Ermelo

Niet alleen in het gemeentehuis is er aandacht voor deze actie. Bij het Christelijk College Groevenbeek gaat de verwarming maar liefst 4 graden lager en de leerlingen krijgen warme chocolademelk. Daarnaast worden er in Ermelo bomen aangekleed met sjaals, die speciaal voor deze dag gebreid of gehaakt worden. Het Rode Kruis breit mee, evenals de Bolder, activiteitengroep van Veldwijk. Veel particulieren hebben al wol ingezameld en zijn aan het breien en haken. De sjaals worden na afloop geschonken aan de vluchtelingenopvang in Harderwijk.