HOME  |  Actueel in Ermelo  |  De Arendshorst houdt E-Waste Race

De Arendshorst houdt E-Waste Race (02-10-2018)

Dit item is verlopen op 14-11-2018.

Van 24 september tot en met 19 oktober doet basisschool De Arendshorst mee aan de E-Waste Race. De E-Waste Race is een wedstrijd tussen scholen om zoveel mogelijk elektronisch afval te verzamelen. Dit wordt bij mensen uit de buurt opgehaald. Burgemeester Baars kwam naar de school en gaf het symbolische startsein. Dit gebeurde op uitnodiging van een paar leerlingen van de school.

Oude apparaten

De scholieren van De Arendshorst nemen het op tegen negen andere basisscholen uit de regio. Ook basisschool De Klokbeker doet mee. Buurtbewoners kunnen al hun oude elektronische apparaten aanmelden op de website www.ewasterace.nl. De leerlingen halen de aangemelde spullen daarna bij de mensen thuis op. De school scoort punten voor al het opgehaalde afval. Deze punten worden op de website bijgehouden. De school met de meeste punten wint een mooie schoolreis.

Initiatief zes gemeenten

De E-Waste Race in deze regio is een initiatief van de zes gemeenten op de Noord-Veluwe: Ermelo, Harderwijk, Putten, Oldebroek, Elburg en Nunspeet. De actie draagt bij aan recyclen en een beter milieu.