HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Dag van de Duurzaamheid

Dag van de Duurzaamheid (04-10-2016)

Dit item is verlopen op 11-10-2016.

Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid. In Ermelo komen die dag zo’n 200 schoolkinderen van zeven scholen naar De Dialoog voor een voorstelling van theatergroep Poespas over afval. Sportverslaggever en voormalig turncoach Hans van Zetten uit Ermelo leest de schoolkinderen een boeiend verhaal voor en gaat met hen in gesprek over hoe we verantwoord met plastic omgaan. Op Facebook kunt u een impressie hiervan zien. 

Plastic als zwerfafval is in Ermelo een belangrijk onderwerp. “Ermelo is een groene gemeente. Zwerfafval hoort niet op straat en in de natuur. Het opruimen kost de gemeente veel geld, terwijl dit afval als grondstof heel goed te gebruiken is voor nieuwe producten. Het is dus gewoon geld waard,” legt wethouder Jan van Eijsden uit.

Programma Nationale Dag van de Duurzaamheid

Wilt u zien hoe nascheiding van afval (de manier van afvalscheiding in Ermelo) in zijn werk gaat? Kijk dan vanmiddag om 16.50 uur naar de het programma Nationale Dag van de Duurzaamheid op NPO2.

Schoon Belonen

De gemeente heeft onder meer het project Schoon Belonen in het leven geroepen om gezamenlijk de strijd tegen zwerfvuil aan te gaan. Door met de school, vereniging of andere organisatie kleine plastic flesjes en drankblikjes in te zamelen, wordt er geld verdiend voor de clubkas of een ander spaardoel. Op www.ermelo.nl/schoonbelonen staat meer informatie.

Samen naar een Duurzaam Ermelo

De basisscholen in Ermelo leveren een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsdoelen van de gemeente Ermelo. Op dit moment worden de mogelijkheden onderzocht om schooldaken te voorzien van zonnepanelen.