HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Controlebericht NL-Alert

Controlebericht NL-Alert (29-11-2017)

Dit item is verlopen op 05-12-2017.

Op maandag 4 december zendt de overheid om 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Als je het controlebericht ontvangt, is je mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Je weet dan zeker dat je wordt geïnformeerd als je in de buurt bent van een echte noodsituatie.

Als er een noodsituatie bij jou in de buurt is, ontvang je een tekstbericht op je mobiel. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

Direct informatie bij een noodsituatie

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag of noodweer. Als je een NL-Alert ontvangt, informeer dan ook de mensen in je directe omgeving. Zo weten zij ook wat ze moeten doen.

Zo werkt NL-Alert

De overheid zendt een tekstbericht uit naar mobiele telefoons in de directe omgeving van een noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden naar mobiele telefoons via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. Je ontvangt hierdoor NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Je naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

Stel je mobiel in

Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar
www.nl-alert.nl en stel je mobiel in. Vragen? Ga naar www.nl-alert.nl.