HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Controlebericht NL-Alert op 3 december

Controlebericht NL-Alert op 3 december (27-11-2018)

Dit item is verlopen op 04-12-2018.

Maandag 3 december krijg je van de overheid om 12:00 uur een NL-Alert controlebericht op je smartphone. Als je het controlebericht ontvangt, is jouw smartphone goed ingesteld voor NL-Alert. Je weet dan zeker dat je op de hoogte bent als je in de buurt bent van een echte noodsituatie. In dat geval ontvang je een tekstbericht. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen!

Direct informatie bij een noodsituatie

NL-Alert wordt gebruikt bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. Bijvoorbeeld een grote brand, een terroristische aanslag of noodweer. Laat het ook mensen in jouw omgeving weten als je een NL-Alert ontvangt. Zo weten zij ook wat ze moeten doen.

Zo werkt NL-Alert

De overheid stuurt een tekstbericht naar smartphones in de directe omgeving van een noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te sturen via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. Je ontvangt hierdoor NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Je naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.f

Stel je smartphone in

Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al klaar voor NL-Alert en hoef je verder niets te doen. Maar bij sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga voor meer informatie of voor het instellen van je smartphone naar www.nl-alert.nl.